Torikatu 24, 67100 KOKKOLA  |  Tel. +358 20 7959 600  |  myynti(at)seurahuone.com
Torikatu 24, 67100 KOKKOLA | myynti(at)seurahuone.com

Sodan jälkeisen ajan toimintaa Seurahuoneella

Sodan jälkeisen ajan toimintaa Seurahuoneella - Historia - Hotel Seurahuone, Kokkola
Kyseisellä vuosikymmenellä hotellin toimintaa johti Kersti Rautavaara, jonka hoidossa hotelli oli ollut jo vuodesta 1945 saakka. Hotelli oli tuolloin Sandbackan suvun omistuksessa. Toiminta oli pysynyt jotakuinkin muuttumattomana vuoden 1943 laajennuksesta lähtien. Mokkamotti toimi menestyksekkäästi kellarikerroksessa.

Mokkamotti, joka oli aloittanut toimintansa jo 1940-luvun puolella, eli kulta-aikaansa 1950-luvulla. Kahvila-ravintolan johtaja Mamma Kuusiniemi tuli Mokkamottiin 1940-luvun loppupuolella ja hänen ilmiömäisen johtamiskyvyn ja tarkkuuden ansiosta Mokkamotista tuli alkuvuosien hiljaiselosta huolimatta kaupungin suosituin ravintola. Mokkamotin sisustus oli siisti ja viihtyisä ja sen erikoisuutena olivat suuret voileivät.

Perinteisen kahvilatoiminnan lisäksi Mokkamotissa toimi sumppijuna. Juoksutytöt kuljettivat kahvia ja voileipiä keskustan yrityksiin polkupyörä kulkuneuvonaan.

Tultaessa 1970-luvulle sen kaksi ensimmäistä vuotta jatkuivat hyvin pitkälle samanlaisina kuin kaksi edeltävää vuosikymmentä. 1972 hotellitoiminta siirtyi Rautavaaran suvulta Liisa Uusi-Hongon hoiviin. Oltuaan vuoden verran vuokralla kiinteistössä hän osti sen itselleen. Uusi-Honko, jota tuolloin kutsuttiin Rautarouvaksi, aloitti tuolloin radikaalit muutostyöt, jotka jatkuivat aina 1980-luvun loppupuolelle saakka.

Kyseinen vuosikymmen oli todellista murrosaikaa majoitus- ja ravitsemusalalla. Naiset alkoivat päästä ravintoloihin tasavertaisina asiakkaina, Euroopasta virtasi uusia trendejä alalle. Katukuvaan alkoi ilmestyä kreikkalaisia, italialaisia ja espanjalaisia ravintoloita. Myös pubeja, discoja ja pizzerioita avatiin. Lujatahtoisena ja idearikkaana tunnettu Uusi-Honko otti haasteen vastaan ja näin Seurahuoneen uusi kukoistuskausi alkoi.

Uusi-Honko alkoi mm. järjestämään maanantai-iltaisin naistentansseja, mikä oli tuohon saakka ollut tuntematon asia kaupungissa. Naistentanssit herättivät paheksuntaa aluksi ja varsinkin muut ravintolat kritisoivat niitä. Siitä huolimatta naistentanssit saivat suuren suosion asiakkaiden keskuudessa. Maanantai-illasta tuli jopa lauantai-iltaa suositumpi tanssi-ilta Seurahuoneella.

Finlandia Hotels
Hotel Seurahuone, Kokkola
Kotisivujen suunnittelu: St. Hurmos