Torikatu 24, 67100 KOKKOLA  |  Tel. +358 20 7959 600  |  myynti(at)seurahuone.com
Torikatu 24, 67100 KOKKOLA | myynti(at)seurahuone.com

1980-

1980- Historia - Hotel Seurahuone, Kokkola
Tunnusomaista 1980-luvulle oli erikoistuminen. Trendinä oli aikaisempaa suppeampi valikoima ja pidemmälle kehitetyt ja erikoisemmat tuotteet. Tultaessa vuosikymmenen loppupuolelle alkoivat tanssiravintoloiden juhlavasti valkoisiksi liinoitetut pöydät olla historiaa. Katukuvaan ilmestyi A la Carte-ravintoloita, musiikki-pubeja ja kahviloita. Myös discot yleistyivät ja jäykät pukeutumis- ja käyttäytymissäännöt väljenivät puku- ja kravattipakon poistumisen myötä.

Muutosta tapahtui myös Seurahuoneella. Vuonna 1983 avattiin ruokaravintola Mamma-Liisa, 1943 vuodesta toimineesta ravintolasta tuli vuonna 1985 disco, joka heti avajaispäivästään saakka oli nuorten suosiossa. Disco oli avoinna joka ilta ja suosio oli niin suuri, että myöhempänä ajankohtana sisälle täytyi jonottaa. Tällä tavoin syntyi ennestään tuntematon ravintolakulttuurin osa-alue. Vuosikymmenen lopulla asiakasmäärät ravintolassa kasvoivat alkoholilainsäädäntöön tehdyn lakimuutoksen vuoksi. Pakollista istumapaikkaa ei enää vaadittu ja asiakkaat saivat seisoskella ja liikkua vapaasti ravintolatiloissa.

1990-luvun alku oli vaikeaa aikaa niin majoitus- ja ravitsemusalalla kuin muillakin aloilla. Lama aiheutti asiakasm√§√§rien romahduksen alalla, mik√§ puolestaan ajoi monen yrityksen konkurssiin, Alkoholipolitiikan osalta tapahtui vapautumista, mik√§ vaikutti asiakkaiden k√§ytt√§ytymiseen ja ravintoloiden toimintaan. ”Tule sellaisena kuin olet” n√§kyi ja n√§kyy asiakkaiden pukeutumisessa. Aiempina vuosikymmenin√§ olisi ollut mahdotonta tulla ravintolaan lenkkikengiss√§ ja verkkareissa.

Seurahuoneella tapahtui jälleen omistajanvaihdos 1993, jolloin se siirtyi Uusi-Hongon omistuksesta Vesa Palokarille. Suuria toiminnallisia muutoksia ei tapahtunut ja Seurahuoneella vietettiin hiljaisia aikoja. 1997 omistajuus jälleen vaihtui ja uusi omistaja, teollisuusneuvos P.K. Juntunen aloitti koko hotellin kattavat korjaustyöt. Hotellin ravintolatilat uusittiin ja ne saivat uuden käyttötarkoituksen. Kokoustiloja tehtiin lisää ja vanhoja remontoitiin. Myös hotellihuoneet remontoitiin vaihe vaiheelta kokonaan.

Tällä hetkellä yli satavuotiset perinteet näkyvät kaikkialla hotellissa. Sekä ravintola- että kokoustiloja on remontoitu perinteitä kunnioittaen. Tämä näkyy myös sisustuksessa. Siellä täällä voi havaita esineitä ja asioita menneiltä ajoilta sulautuneena tämän päivän hotelli- ja ravintolapalveluiden vaatimuksiin.

Seurahuone on siis tarjonnut yksityistä vieraanvaraisuutta tauotta jo reilusti yli sadan vuoden ajan.

Finlandia Hotels
Hotel Seurahuone, Kokkola
Kotisivujen suunnittelu: St. Hurmos